برداشت چوب از جنگل‌ها مطلقاً ممنوع شد

شرکت ماهون چوب قم

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری از توقف کامل برداشت چوب از جنگل های کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ناصر مقدسی با اشاره به اینکه از ۱۴ میلیون هکتار عرصه جنگلی کشور یک میلیون هکتار آن در طرح های بهره برداری قرار داشت، گفت: براساس مصوبه دولت در سال گذشته بهره برداری صرفا باید از درختان شکسته و آفت زده و افتاده صورت گیرد و مقدمات اجرای مصوبه فراهم شده و امسال بهره برداری از عرصه های جنگلی فقط به کارکردهای زیست محیطی جنگل مثل کنترل سیل و سیلابها، تولید آب، حفظ خاک و کاهش آلودگی های هوا محدود است و هیچگونه بهره برداری از چوب جنگل انجام نخواهد شد.

وی توسعه زراعت چوب را مهم ترین راهکار توقف بهره برداری از درختان جنگلی داشت و افزود : هم اکنون ۲۰۰ هزار هکتار مزرعه چوب در کشور زیر کشت صنوبر و دیگر گونه های رشد سریع قرار دارد و براساس برنامه باید سطح مزارع چوب در کشور ۳۰ تا ۵۰ هزار هکتار افزایش یابد.

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: سطح زیرکشت مزارع چوب در کشور باید به ۵۰۰ هزار هکتار افزایش یابد تا به لحاظ تولید چوب و مواد سلولزی به خودکفایی برسیم.

مقدسی افزود : توسعه مزارع چوب به افزایش اشتغال کمک می کند و سبب می شود با توسعه صنایع کوچک و متوسط وابسته، اشتغال سبز در مناطق جنگلی ایجاد شود.

وی همچنین از ارائه تسهیلات ارزان قیمت به متقاضیان ایجاد مزارع چوب خبر داد و گفت: براساس برنامه ششم توسعه به افراد متقاضی وام و تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می شود و نهال مورد نیاز آنان نیز تامین خواهد شد.

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: چنانچه اعتبار و منابع مالی لازم اختصاص یابد تا پایان سال ۳۰۰ هزار هکتار مزرعه چوب ایجاد خواهد شد.

مقدسی افزایش ضریب حفاظتی جنگل های کشور را مهمترین اولویت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری دانست و گفت: هم اکنون ضریب حفاظت از عرصه های جنگلی کشور حدود ۴۰ درصد است و براساس تکلیف قانون باید امسال به ۹۰ درصد ارتقا یابد.

وی تامین نیروی انسانی، بهره گیری از فناوری های نوین حفاظتی، همکاری بین بخشی، آموزش و اطلاع رسانی به مردم جامعه و تقویت نهادهای مردمی را از راهکارهای افزایش ارتقای ضریب حفاظت عرصه های جنگلی دانست و افزود: ۴۰ هزار نفر در سراسر کشور در قالب همیاران طبیعت با سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری همکاری دارند.

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری همچنین از ارائه لایحه ارتقای حفاظت از عرصه ها و منابع طبیعی به دولت خبر داد و افزود: به موجب این قانون هرگونه تغییر کاربری جنگل های طبیعی و دست کاشت ، ممنوع است.

مقدسی گفت: تشدید مجازات متعرضان و متجاوزان به عرصه های جنگلی نیز از دیگر اقداماتی است که امسال به منظور افزایش ضریب حفاظتی جنگل ها در لایحه ارتقای حفاظت از عرصه ها و منابع طبیعی اجرا می شود.

tasnim-2cc00e24-9aa8-46a5-88f1-6f721cb92315

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

شرکت ماهون چوب قم