در ایران این روکش ها با ۲۳% (سهم مصرف به کل) بیشترین استفاده را دارند.
به علت مشکل بودن و تخصصی بودن پروسه روکش کاری ملامینه و نیز به علت سرمایهگذاری بالا و مهمتر از آن ارزش افزوده بالای آن معمولاً کارخانجات ام دی اف ((MDF جهان دارای خطوط روکش ملامینه بوده و انواع ام دی اف (MDF) ملامینه را نیز عرضه می کنند. در این روش تنوع ام دی اف (MDF) تولیدی نیز بالا می رود. در سطح جهانی روکش های ملامینه بیشترین و وسیع ترین دامنه مصرف را در بین سایر روکش ها دارند و در مصارف عمومی و تقریباً تمامی مصارف روکش کاری سطوح مورد استفاده قرار می گیرند.
تفاوت قابل توجه بین ام دی اف ((MDF ملامینه و نئوپان ملامینه در این است که لبههای ام دی اف ((MDF ملامینه قابل ماشین کاری است که می توان پس از ماشین کاری و فرم دهی و پروفیل کاری، لبههای آن را با نوارهای Soft Form لبه چسبانی کرد.
دارا بودن تمام امکانات تزئینی و نیز مقاومت مناسب روکش ملامینه در برابر رطوبت، آب، حرارت، سایش و… دامنه وسیعی از کاربردهای متنوع را برای ام دی اف ((MDF با روکش ملامینه می توان در تمام استفادهها به صورت عمومی در مبلمان اداری منزل، درها و بدنه کابینت، لوازم اتاق خواب و تخت خواب، مبلمان بچه، مبلمان و لوازم دستشویی و حمام، روکوب دیوار، پارتیشن و… استفاده کرد.
از روکش ملامینه همچنین نوار لبه چسبانی نیز تولید می کنند که هماهنگ با سطح در لبه ها چسبانده می شود. در واقع می توان گفت پر کاربردترین نوع روکش ها، نوع ملامینه می باشد و از نظر قیمت نیز بسیار مناسب و قابل رقابت با سایر انواع روکش ها می باشد.
روکش کاری با روکش ملامینه روی ام دی اف ((MDF بسیار متداول بوده و معمولاً بسیاری از کارخانجات بزرگ جهان دارای خطوط روکش ملامینه هستند. کار با ورقهای روکش شده با روکش ملامینه به نسبت روکشهای اچ پی ال ((HPL آسانتر است. این نوع روکش پرکاربردترین نوع روکش مخصوصاً در صنعت ام دی اف ((MDF است.
مزایای روکش ملامینه :
• مقاومت مناسب روکش ملامینه در برابر رطوبت
• مقاومت در برابر حرارت و سایش
• هماهنگ بودن رنگ لبه های چسبانده شده با سطح رویه
• قیمت مناسب و تنوع در طرح و رنگ
• پرکاربرد ترین نوع روکش ها می باشد
معایب روکش ملامینه :
• مقاومت بالایی در برابر مواد قلیایی و اسیدها ندارد.
• تمام سطوح آن به صورت یکپارچه نیست و لبه های آن از جنس دیگری است.
• روکش ملامین نسبت به روکش اکریلیک و پی وی سی (PVC) براق و شفاف نیست و مات می باشد.
منبع:http://cabinetbank.com/