از ضایعات چوب در کارگاه نجاری چگونه می توان کسب درآمد کرد؟

از ضایعات چوب در کارگاه نجاری چگونه می توان کسب درآمد کرد؟

ضایعات چوب :

 

 

 

اگر شما نجاری را به‌صورت حرفه‌ای دنبال کرده باشید و اکنون  یک کارگاه نجاری داشته باشید مطمئناً می‌دانید که در طول زمان و در هنگام کار و پس از انجام پروژه مقدار زیادی چوب، تخته، پوشال و خاک‌اره و… باقی خواهد ماند. با توجه به بررسی و جستجوی ما از استادان در شهرهای گوناگون کشور متوجه این موضوع شدیم که روش استفاده از چوب های پرتی و ضایعات چوب در میان استادکارها متفاوت است.

شرایط جغرافیایی و اقتصادی منطقه فعالیت اساتید، در نوع بهره‌گیری از ضایعات چوب متفاوت است در برخی از استان‌ها با توجه به وجود مرغداری‌های سنتی فراوان، نجارها پوشال حاصل از رندیدن چوب را به قیمت‌های مناسب به مرغدارها می‌فروشند.

همچنین برخی شرکت‌های صنعتی خاک‌اره حاصل از برش چوب توسط اره فلکه را باقیمتی خوب از نجارها خریداری می‌کنند از این خاک‌اره برای تمیز کردن قالب‌های صنعتی در برخی موارد استفاده می‌شود. همچنین  استفاده‌های بی‌شمار دیگری را می‌توان برای پوشال و خاک‌اره  نام برد.

برخی اساتید ضایعات باقیمانده از چوب را در دل بخاری‌های چوب سوز می‌سپارند و در سرمای زمستان   کارگاه و محل فعالیت خود را گرم می‌کند.

شاید تصور کنید استفاده از ضایعات چوب محدود به همین موارد است و اگر اندازه زیادی چوب ضایعاتی در کارگاه داشته باشد سرانجامشان تبدیل‌شدن به آتشی برای گرم شدن است اما در این نوشته تلاش می‌کنیم شما را با بخش‌های جذاب و پول‌ساز دیگری که می‌توانید با ضایعات چوب کسب درآمد کنید آشنا ‌کنیم.

 

 

 

  • پوشال:

تکه‌های ریز و نرم حاصل از رندیدن چوب است که در مرغداری‌های سنتی و قفس‌های خانگی بسیار زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از اساتید با توجه به‌جای گیر بودن پوشال آن را با آتش از بین می‌برند اما در برخی دیگر از مناطق هر کیسه یک متری پوشان را به قیمت ۷ تا ۱۰ هزار تومان به فروش می‌رسانند به‌عنوان مثال می‌توان میزان کسب درامد یک استاد کار از فروش پوشال در کارگاه نجاری کوچک را حدوداً سالانه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برآورد کرد.

البته میزان درآمد  حاصل از فروش پوشال در کارگاه‌های صنعتی بزرگ چند ده میلیون در سال هست.

گندگی و رنده میزی دو دستگاهی هستند که پوشال تولید می کنند. در مورد گندگی بیشتر بدانید.

یک نکته مهم که حاصل تجربه ما در استفاده از پوشال برای حیواناتی مانند مرغ را به شما توصیه می‌کنیم.  به هیچ عنوان پوشال را با خاک‌اره مخلوط نکنید. وجود خاک‌اره در داخل پوشال باعث ایجاد بیماری عفونی ریوی در طیور خواهد شد.

 

 

  • خاک‌اره:

همان‌طور که در بالا اشاره شد خاک‌اره در کارگاه‌های ریخته گری، شرکت‌های قالب سازی و… استفاده می‌شود اما می‌توان از  خاک‌اره برای استفاده در موارد دیگر هم به کار کرد که در ادامه به موارد بیشتری اشاره خواهیم کرد.

 

 

 

 

  • تخته فشرده:

تخته فشرده از ضایعات و تکه‌های چوب ساخت می‌شود به عبارتی هر بخش از تنه درخت که در زمان تبدیل به الوارهای چوبی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و قابلیت ساخت محصول ندارد را به کارخانه‌های ساخت تخته فشرده منتقل می‌کنند تا آن‌ها را به چیپس‌های بسیار ریز تبدیل کنند و  با مخلوط کردن تکه‌های به دست آمده با مواد شیمیایی و چسب‌های مخصوص آن را به تخته فشرده تبدیل می‌کند.البته ورق ام دی اف هم با همین شیوه ساخته می‌شود.

 

 

 

  • ساخت لوازم تزیینی:

خویش سازها و علاقه‌مندان به هنرهای چوبی از تکه‌های کوچک چوب که در کارگاه‌های نجاری به‌وفور پیدا می‌شوند و در برخی موارد تبدیل به آتش خواهند شد،  لوازم کوچک تزیینی زیبا  می‌سازند.  در آیچوب ما ایده‌های بسیار زیادی برای ساخت لوازم تزئینی چوبی منتشر کرده‌ایم.

 

 

 

 

 

  • کود ارگانیک:

کود ارگانیک یا کود آلی یکی از انواع کودهای است  که در کشاورزی مصرف زیادی دارد. این کودها به‌واسطه نداشتن هیچ‌گونه ماده شیمیایی در ساختار آن از ارزش ویژه‌ای برخوردار هستند و به نسبت کودهای شیمیایی طرفداران بسیار زیادی دارند. کودهای آلی آلایندگی ندارند و زمین را نرم می‌کنند این نرم شدن زمین شخم زدن آن را بسیار آسان می‌کنند. همچنین کودهای ارگانیک مزه و کیفیت میوه را کاملاً طبیعی نگه می‌دارند. با استفاده از این کودها محیط زیست به هیچ عنوان آلوده نمی‌شود. اگر به این حوزه از فعالیت‌ها علاقه دارید می‌توانید ضایعات چوبی کارگاه خود را به کود عالی تبدیل کنید.

 

 

 

  • کربن فعال:

اصطلاح زغال فعال شده نشان دهنده یک سری از مواد جذب کننده سطحی, با جنسی زغالی و شکل کریستالی هست که در ساختار داخلی آن روزنه‌های زیادی وجود دارد.
زغال فعال شده دارای کاربردهای زیادی است, از جمله مصارف آن:
-تصفیه آب‌ها (آب شرب, آب آکواریوم‌ها, آب‌های صنعتی), از نظر رنگ و بو و طعم  رنگزدایی از قند و شکر
-بازیافت طلا
-بهسازی رنگ و طعم در نوشیدنی‌ها و آب میوه‌ها
-استفاده در دستگاه‌هایی مثل: تصفیه کننده‌های هوا, خوش بو کننده‌ها, تصفیه کننده‌های صنعتی و…

 

 

 

 

  • ساخت الیاف کربن:

لیگنین پلیمر طبیعی است که به استحکام چوب کمک می‌کنند. لیگنین  در دیواره سلولی گیاهان وجود دارد و همراه با سلولوز باعث سفتی گیاهان می‌شود.

لیگنین در بیشتر موارد به‌خصوص در کاغذ سازی و تولید اتانول به‌عنوان آشغال و پسمان  از خط تولید بیرون می‌شود. اکنون از سوزاندن این ماده برای تولید بخار برای کارخانه‌ها استفاده می‌شود و یا اینکه آن را به‌عنوان یک آشغال به محل دفن آشغال ارسال می‌کنند. ولی پژوهشگران به این دست آورد رسیدند که از لیگنین می‌توان به‌عنوان ماده خام برای ساخت الیاف کربن استفاده کنند.

 

 

 

  • بیو اتانول:

اتانول گونه‌ای الکل است که به‌وسیلهٔ تخمیر قندهای کشاورزی و فرآورده‌های گیاهی تولید می‌شود و به‌عنوان یک سوخت پاک و تجدید پذیر شناخته می‌شود. این سوخت کاملاً از محصولات بیولوژیک تهیه می‌شود که مایه برابری اکولوژیکی طبیعی می‌شود.

در نتیجه سوختن اتانول، در گرما، بخار آب و اندازه بسیار کمی دی اکسید کربن که برابر سوختن دو شمع است تولید می‌شود و هیچ‌گونه گاز سمی و بدبوی را به وجود نمی‌آورد.

 

 

 

  • زغال:

با این ماده به‌خوبی آشنا هستید شما می‌توانید به‌جای اینکه ضایعات چوب را آتش بزنید آن را به کارگاه‌های زغال سازی بفروشید.

 

 

 

  • کامپوزیت چوب پلاست:

کامپوزیت چوب پلاستیک صفحات و الوارهای است که از پلاستیک بازیافت شده و ذرات کوچک چوب یا الیاف ساخته می‌شود. کامپوزیت چوب پلاستیک چند سالی ست به بازار ایران وارد شده و علاقه‌مندان و استفاده کنندگان مخصوص به خود را دارد. کوشش می‌کنیم در نوشته‌های آینده درباره این دست آورد دانستنی‌ها بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم.

این‌ها بخشی از فراورده‌ها و محصولاتی که از ضایعات چوب به دست می‌آیند. درخت دیگر چگونه باید ارزش خودش را به آدم‌ها نشان دهد؟ امیدواریم شما به‌عنوان استفاده کنندگان و بهره‌وران از چوب نگاه ویژه به مسئله برش بی‌رویه درختان داشته باشید. همچنین ما به‌عنوان فعالین این عرصه می‌توانیم با کاشتن درخت هر ساله بدهی خود را در برابر این موجود دوست داشتنی بجای آوریم.

در پایان اگر شما ایده و نظری برای به‌کارگیری ضایعات و چوب‌های پرتی دارید خواهشمندیم در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان گذارید.

 

منبع نوشته: https://www.ichoob.ir/از-ضایعات-چوب-در-کارگاه-نجاری-چگونه-می-ت/

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.