ترجیح ۷۰درصدی ایرانی‌ها به مبلمان بی‌کیفیت خارجی به‌دلیل ارزانی

خبرگزاری تسنیم: مدیرعامل اتحادیه بازرگانی شرکت‌های تعاونی‌های صاحبان حرفه درودگران و مبل‌سازان با اشاره به اینکه ۷۰درصد فروش مبلمان در بازار خارجی است، گفت: تنها یک‌چهارم کل تعاونی‌های درودگران فعال است.
محمد دقیقی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه مردم مشوق تولید هستند، گفت: تولید کنندگان باید انگیزه خرید را برای مصرف کننده فراهم کنند و مصرف کننده نیز باید حمایت کامل را از تولید کنندگان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه وقتی مردم کالای داخلی را به کالای خارجی ترجیح دادند این مسئله نشان دهنده این است که کشور پتانسیل پیشرفت را دارد، افزود: اگر کشوری مانند چین پیشرفت کرد به‌علت این بود که مردم در زمینه پیشرفت دولت را حمایت کردند. در چین اگر کالایی تولید شود کل اعضای خانواده ترجیح می‌دهند از آن کالا استفاده کنند.
دقیقی اظهار کرد: کیفیت جنس خارجی پایین است، اما مصرف کننده با ناآگاهی تمام از آن استفاده می‌کند. خریدار به‌دنبال ظاهر کالا است. زمانی که مشاهده کند ظاهر کالا زیباست و کیفیت به‌ظاهر خوب و قیمت مناسبی دارد از آن استقبال می‌کند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صاحبان حرفه درودگران و مبل سازان با تأکید بر اینکه دولت و مردم باید برای حمایت از تولید داخلی عزم خود را جزم کنند، گفت: تا ۱۰ سال آینده بعید است یک صنعتگر واقعی مبلمان پیدا شود، چرا که فرزندان صنعتگران قدیمی علاقه‌ای به کار کردن در کارگاه‌ها را ندارند.
وی معتقد است اجناسی که در نمایشگاه‌ها عرضه می‌شود به‌دلیل هزینه سربار باید با قیمت بیشتری از خارج از نمایشگاه عرضه شود. یکی از دلایلی که تولید کننده کالای خود را در نمایشگاه عرضه می‌کند تبلیغ کالا است. اما با توجه به اینکه هزینه در نمایشگاه بیشتر می‌شود باید کالا با قیمت بیشتری عرضه شود.
دقیقی با بیان اینکه ۷۰ درصد فروش مبلمان در بازار کالای خارجی است، افزود: تنها ۳۰ درصد از مبلمانی که در کشور به فروش می‌رسد تولید داخل است. قیمت ارزان یکی از دلایل مصرف کالای خارجی است.
وی گفت: اسفند سال گذشته سازمان امور مالیاتی کشور با صدور اطلاعیه‌ای، نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالا و خدمات عمومی در سال ۱۳۹۴ را ۹ درصد اعلام کرد، این ۹ درصد یعنی ۹ درصد از فروش و ۹ درصد از خرید. با این اوصاف متوجه نمی‌شوم چگونه مالیات کاهش یافته است.
دقیقی با تأکید بر اینکه بیکاری در کشور بیداد می‌کند، گفت: یکی از ویژگی‌های مهم بخش تعاون جلوگیری از گران فروشی است، این درحالی است که بخش تعاون از بین ۳ بخش اقتصاد در کشور دچار مشکل است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صاحبان حرفه درودگران و مبل سازان با بیان اینکه رونق کسب و کار به‌خلاف ادعای برخی از مسئولان دیده نمی‌شود، ادامه داد: ۱۲۷ اتحادیه تعاونی درودگران در کل کشور فعالیت دارد که حدود یک‌چهارم آنها فعال و مابقی بیکار هستند. یکی از دلایل رکود در صنعت درودگری این است که مردم خوشبین به ارزان شدن کالا هستند و دومین دلیل این است که جوانان با توجه به شرایط نامطلوب اقتصادی تمایل به ازدواج ندارند، به همین دلیل بخشی از مشکلات بیشتر است.
وی با گلایه از عدم همکاری بانک توسعه تعاون در حل مشکلات تعاونی‌ها گفت: انتظار می‌رود که بانک توسعه تعاون همکاری با تعاونی‌ها داشته باشد، تعاونگران زحمت زیادی کشیدند تا صندوق تعاون را تبدیل به بانک کنند، اما اکنون از تعاونی‌ها حمایتی نمی‌شود. دولت هیچ‌گونه حمایتی از تعاونی‌ها نمی‌کند. وضعیت بخش تعاون بدتر از چیزی است که مشاهده می‌کنید.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.