توسعه زراعت چوب بهترین راهکار پیش گیرنده از واردات چوب

گفتگو با مهندس رسول کوچکی کارشناس جنگل توسعه زراعت چوب بهترین راهکارپیش گیرنده از واردات چوب
کوچکی
زلیخا صفری راسته کناری/ امروزمتاسفانه شاهدیم که نتیجه بعضی از عوامل طبیعی و انسانی،محیط زیست و منابع طبیعی ما به هم خورده و ما شاهد حضور سیلاب های مهیب و ویران گر،کاهش کمیت و کیفیت منابع آب سطحی و زیر زمینی،رانش ها ولغز ش ها،فرسایش و هدر رفت خاک،پر شدن سدها،خشکسالی پیاپی واز همه مهمتر کاهش زیبایی طبیعت و از بین رفتن پوشش گیاهی و فقر و بیماری بر ساکنان کره زمین هستیم به منظور مقابله با بحران هایی که جوامع انسانی را تهدید می کند از بین رفتن درختان و کمبود اکسیژن و بسیاری از مضرات تهدید کننده جوامع جهانی ما پناه آوردیم به روز درختکاری تا شاید بتوانیم با سابقه ای چند هزار ساله درختکاری به بسیاری از مشکلات فارغ آییم.
امروزه با افزایش مصرف چوب آدمیان دریافتند که برخی گونه ها جهت کاربردهای مورد نیاز آنها بیشتر به کار می آید و این گونه را در دستور کار قرار دادند،مهمترین این گونه که به شرایط آب و هوای ایران سازگار است صنوبر می باشد که این گونه در صنایع چوب از قبیل جعبه سازی ،مبلمان ،کبریت و صنایع کاغذ ،مهمتر از همه در نئوپان مصرف دارد با این مقدمه نزد یکی از کارشناسان عرصه جنگل می رویم تا بیشتر بر دانسته هایمان بیافزاییم.
مهندس رسول کوچکی کارشناس جنگل و مشاور مدیر عامل شرکت نئوپان با اشاره به اینکه تولید چوب صنوبر در گیلان پیشتاز است گفت:ما در استان ۴۵ هزار هکتار را گونه های صنوبر در حال رشد داریم و استانهای غربی بعد از گیلان پیشتاز است.
وی کمک دولت و بانکها را به کشاورزان در سراسر کشور برای تولید صنوبر مهم خواند و گفت: چون کاشت تا برداشت این محصول بیش از ده سال طول می کشد دادن وام درازمدت به کشاورز کمک کننده است.
وی از سرمایه گزاری بیشتر کارخانه جات سرمایه گزار بر منابع تولیدات چوب خبر داد و گفت:این تامین چوب می تواند از طریق اصلاح باغات میوه و زراعت چوب و صنوبر و واردات دراز مدت چوب انجام شود.
وی تاکید کرد :اگر سطح زراعت و تولید چوب بر حسب نیاز کشور باشد واردات کم می شودو این خط مشی است که دولت اکنون دنبال می کند و باید جدی تر گرفته شود.
مهندس کوچکی با اشاره به افزایش میزان مصرف چوب در کشوردر بخش صنعت گفت:بهترین راه برای کشوردر جلوگیری از واردات چوب توسعه زراعت چوب است.
این کارشناس جنگل تولید چوب را فقط برای مصرف کارخانجات و صنایع مهم نخواند بلکه افزود:با افزایش سطح زیر کشت فضای سبز و تولید اکسیژن بالا و جمع کردن ریز گردها ونفوذ پذیری بالای خاک-گاز کربنیک جذب سفره زیر زمینی غنی و جلوگیری از به راه افتادن سیلابها و
بسیاری از مزایای زیست محیطی را شامل می شود.
وی با اشاره به افزایش رو به رشد صنعت تاکید کرد؛صنعت در جایی توسعه پیدا می کند که چوب و جنگل فراوان باشدو در ایران به همین علتها صنعت روبه رشد است به خصوص صنعت نئوپان.
وی حمایت دولت از زراعت کنندگان درخت و چوب را هم در ایجاد اشتغال و پایداری محیط زیست و خودکفایی و کمک به اقتصاد کشور ضروری دانست.
کوچکی گفت: بهترین راه برای توسعه صنعتها را توسعه زراعت چوب خواند و گفت:این مهم هنوز در دولت به خوبی لمس نشده است.
مهندس کوچکی سیاست دولتها و کشورهای صاحب جنگل و چوب را صادر نکردن چوب به شکل خام و اولیه عنوان نمود و اظهار کرد:این کشورها چوب را در ایجاد اشتغال ودرامد بیشتر برای کشور استفاده می کنند.

۱۰۰_۷۸۰۹-۳۰۰x224

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.