رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: با توجه به تولید سالانه ۶۰ هزار سرویس مبلمان استیل در مدلهای مختلف با ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان، این شهرستان به عنوان پایتخت مبل و منبت ایران شناخته شده است.
محمد بهاری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، افزود: این تولیدات به تمام نقاط کشور به ویژه شهرهای تهران، تبریز، مشهد، چابهار، سنندج، شیراز، اصفهان و کرمان و از طریق صادرگنندگان به کشورهای آسیای میانه و کردستان عراق صادر میشود.
وی اظهار کرد: شهرستان ملایر یکی از مراکز مهم کشت مروار و سبدبافی بوده و تولیدات آن عمدتاً به شهرهای شمالی، کرج، کرمانشاه، اهواز و همچنین کردستان عراق و آسیای میانه صادر میشود.
بهاری به فعالیت ۸۹ کارگاه با ۳۰۰ نفر در این راستا اشاره کرد و افزود: ملایر با دارا بودن بیش از ۱۰ هزار بافنده فرش دستباف، از عمده تولیدکنندگان فرش دستباف در استان همدان است.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر روستاهای شهرستان در این عرصه فعال بوده اما روستاهای کسب، ننج، کمری، حسینآباد و علیآباد دمق در تولید فرش یک پود و بزرگ و روستاهای جوزان، طائمه، مرویل، کیکله، بابلقانی و بیغش در تولید فرش دو پود مشغول به فعالیت هستند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر یادآور شد: فرش تولید شهرستان با توجه به بافت فرشهای بزرگ مانند نقشه چهارچنگ کسب و ماهی حسین آباد و زیبایی خاصی که دارد از شهرت جهانی برخوردار بوده و به کشورهای اروپایی و آمریکا و کشورهای همسایه صادر میشود.
بهاری در رابطه با رشتههای صنایع دستی فعال در ملایر افزود: ۳۷۹۰ کارگاه منبت کاری، ۲ کارگاه تراش روی شیشه، ۳ کارگاه حجاری سنتی سنگ، ۱۲ کارگاه گلیم بافی، ۳ کارگاه نقاشی روی سفال، ۲ کارگاه معرق چوب، یک کارگاه نگارگری و ۴ کارگاه گیوه بافی در سطح شهرستان فعال هستند.
وی با اشاره به فعالیت ۶۶ کارگاه در زمینه ساخت و سازهای سنتی گفت: ملایر یکی از مراکز مهم تولید سازهای سنتی تار و سه تار در کشور است و تولیدات آن از لحاظ کیفیت در سطح بالایی است و چندین هنرمند این رشته موفق به اخذ مهر بینالمللی از سوی سازمان یونسکو شدهاند.