حسن طاهری: منبت کاری هنری است که در شهر دولت آباد قدمتی دیرینه دارد و حدود ۴۰۰ نفر در این شهر با شغل امرار معاش می کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از پایگاه تحلیلی خبری شهرستان برخوار؛ خبرما، منبت کاری با چوب یکی از ظریف ترین صنایع دستی است که تلفیقی از هنر و حوصله هنرمندانی است که با مواد اولیه ی ارزان و ساده، محصولاتی با ارزش خلق می کنند، هنرمندانی که با چند قلم و اسکنه ای فلزی ذهنیات خود را با خطوط کوفی، نقوش اسلیمی، ختایی و گل و مرغ و … روی چوب کنده کاری می کنند.
منبت کاری هنری است مشتمل بر حکاکی و کنده کاری بر روی چوب . این هنر دستی نماد احساس، ادراک ، اندیشه و خلاقیت هنرمندان که با ذوق و سلیقه سرشار ، اثر هنری را ابداع می کنند.
با توجه به اسناد و مدارک موجود منبت کاری در ایران ، سابقه این صنعت به ۱۵۰۰ سال می رسد و قدیمی ترین اثر منبت کاری موجود یک لنگه در چوبی است و روی آن با خلال هایی از چوب گردو و نقوش زیبایی تزئین شده است.
بعد از ظهور اسلام و با توجه به شیوع روحیه ساخت مراکز و مساجد اسلامی ، هنرمندان ایرانی جز اولین کسانی بودند که تمامی توان و استعداد خویش را صرف تزئین مساجد کردند و به موازت هنرنمایی معماری ، کاشیکاران و گچبرها منبت کاران نیز آثاری چون رحل قرآن، منبر، در و پنجره های که نشان دهنده ذوق و هنر بود ، را خلق کردند.
ایرانیان باستان هم چنان که در هنر نقاشی و کنده کاری و حجاری پیش از دیگر اقوام به موفقیت هایی دست یافته بودند،به تدریج به فنون و ظرافت هنری این رشته نیز آشنایی پیدا کرده اند.
مهرهای استوانه یی مربوط به آریاهاهمراه با نقوش بسیار زیبا و حک صور و اشکال مختلف بر روی آنها از هنرهای ارزنده ی قوم آریایی است که نمونه هایی از آنها مربوط به چندهزار سال قبل باقی مانده است.
حسن طاهری یکی شاغلین و هنرمندان این رشته در گفتگو با خبرما بیان داشت: این رشته هنری در شهر دولت آباد قدمتی دیرینه دارد وحدود ۴۰۰ نفر در این شهر به این شغل امرار معاش می کنند. این رشته هنری به توجه مسئولین و تبلیغات گسترده نیاز ضروری دارد. امیدواریم مسئولین شهرستان در جهت بستر سازی و نشر این رشته در شهرستان برخوار توجه ویژه ای بنمایند.