سومین همایش صنعت چوب قم برگزار و طی آن از پیشکسوتان و کارآفرینان صنعت چوب قم تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، سومین همایش صنعت چوب استان قم با حضور مدیران دولتی و فعالان بخش خصوصی خوشه مبل و چوب قم ظهر امروز در سینما ونوس قم برگزار شد.
در این مراسم ابتدا امیر ولی عامل توسعه خوشه مبل استان قم طی سخنانی گفت: نگاهها در دنیا در حال حاضر به ظرفیت صنایع کوچک دوخته شده زیرا ظرفیتهای گستردهای در این واحدها به منظور توسعه منطقهای و ملی وجود دارد.
وی با بیان اینکه موفقیت خوشهها در گرو تعامل سه بخش سازمانهای دولتی، صنایع کوچک و دفاتر توسعه هستند گفت: ایجاد شبکه و کارگروهی به منظور تعامل بیشتر در روش خوشهای اهمیت ویژهای دارد زیرا با هم بودن واحدهای کوچک تولیدی سبب میشود نقاط ضعف برطرف شوند و در عین حفظ استقلال و حس رقابت میان صنایع خرد، تعامل آنها عامل موفقیتشان شود.
در ادامه مجتبی صفایی رئیس اتحادیه درودگران استان قم سخنرانی کرد و با اشاره به ابلاغ سیاستهای توسعه اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: در بند پنجم این سیاستها، توسعه تشکلهای صنفی و افزایش نقش آنها در تصمیمگیریها مورد تاکید قرار گرفته است به همین دلیل درخواست ما، اعتماد مسئولان به صنعت مبل قم است.
وی افزود: فعال کردن کمیسیون تخصصی و اتاق فکر در اتحادیه درودگران جزو برنامههای ماست و به همین دلیل از همه نخبگان و فعالان صنعت چوب و مبل دعوت به همکاری میکنیم.
روح الله ابراهیمی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قم سخنرانی بعدی بود که عنوان کرد: در مدل خوشهای، بهبود فضای کسب و کار که جزو تاکیدات رهبر معظم انقلاب نیز هست دارای اولویت و اهمیت ویژهای است.
وی با اشاره به ایجاد شغل برای ۲۰ هزار نفر در قم به واسطه فعالیت خوشه مبل گفت: حدود ۳۰ درصد نیاز مبل سراسر ایران در قم تولید میشود هرچند بیشتر آن به صورت خام فروشی است و به این ترتیب سود اصلی هم نصیب کسانی میشود که اقدامات تکمیلی را بر روی کالا انجام میدهند در حالیکه میتوان طی اقداماتی جامع، فضایی به وجود آورد که اینگونه اقدامات هم در قم صورت بگیرد و در نهایت سود اصلی کار به تولیدکننده قمی برسد.
پس از آن محسن ضیایی دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبل ایران سخنرانی کرد.
وی با تاکید بر تسلط به اصول بازاریابی صحیح به منظور حفظ بقا در شرایط رکود خاطرنشان کرد: مدیریت نقدینگی هم در این بین اهمیت ویژهای دارد زیرا رکود و تورم، اندازه بازار را به شدت کوچک میکنند و فضا برای رقابت تنگتر میشود به همین دلیل حفظ بقا مهمترین تلاش مدیران شده و اهداف توسعهای چندان جایی نخواهند داشت.
ضیایی خاطرنشان کرد: خوشهسازی صنعتی در شرایط کنونی اهمیت ویژهای دارد و صنعت مبل قم هم همین اقدام را انجام میدهد، در حقیقت میتوان گفت روش خوشهای راه حیاتی برای حفظ بقا در شرایط رکود تورمی است.
محمود سیجانی سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم دیگر سخنران این مراسم بود که طی سخنانی اظهار کرد: تنها حدود ۱۲ درصد واحدهای چوب قم صنعتی هستند و بقیه به شیوه سنتی فعالیت میکنند البته بعد از ایجاد شهرک تخصصی چوب در قنوات، شاهد استقرار ۶۰ درصد واحدها به صورت ترکیبی هستیم.
وی ادامه داد: تهیه مواد اولیه چه از داخل و چه از خارج کشور در صنعت مبل قم دارای مشکلاتی است که در این زمینه نیازمند اصلاح تعرفههای وارداتی هستیم.
در پایان سیدحسن رضوی معاون استاندار قم سخنرانی کرد و گفت: اقتصاد کشور زمانی که دولت تدبیر و امید کار خود را شروع کرد در شرایط رکود تورمی بود و به همین دلیل دولت راهکارهایی را برای حل این مشکل در نظر گرفت و با تدابیری که اندیشیده شد امروز شاهد تبدیل شدن رشد اقتصادی منفی سه ماهه نخست سال ۹۲ به رشد مثبت در مدت مشابه سال جاری هستیم.
وی افزود: استانداری قم صنایع دستی و مبلمان قم را دارای جایگاهی برتر در کشور میداند و به همین دلیل درصدد فراهم کردن بسترهای لازم برای پیشرفت این صنایع است.
همچنین با اهدای لوح و جوایزی از پیشکسوتان و کارآفرینان صنعت چوب و مبل استان قم تقدیر شد.