مبلمان پس از گذر سالها نیازمند بازسازی، تعمیر و نوسازی است. بنابراین
,مبلمان منزل,تعمیر مبلمان,خانه داری,نکات خانه داری مفید
هنگامیکه به دنبال وسایلی برای چیدمان خانهتان هستید، موشکافانه به زوایا، اندازه و شکل کلی آن توجه کنید، رویه و جنس آن را لمس کرده و به دقت به بررسی اتصالات، وزن و قیمت آن بپردازید.
مبلمان منزل,تعمیر مبلمان,خانه داری,
مبلمانی که تحت شرایط ایدهآل تهیه و در بهترین و مناسبترین نقطه خانه قرار داده میشود، زمانی فرسوده و کهنه خواهد شد یا با توجه به شرایط زندگی ساکنان منزل یا تصمیمگیریهای جدید، آماده تغییر شکلهای کامل یا جزئی میشود؛ در این صورت باید به فکر بازسازی مبلمان باشید. حتی شاید بعد از مدت کوتاهی از شکل و سبک مبلمانتان خسته شوید و بخواهید آن را تغییر دهید.
روشهایی برای بازسازی (Remodeling) مبلمان وجود دارد که در این جا به متداولترین و مهمترین آنها میپردازیم. این روشها اغلب توسط خود سازندگان مبلمان یا طراحانی که کار بازسازی انجام میدهند صورت میگیرد که نیازمند صرف هزینه و دقت است. اما شما هم میتوانید برای بهبود شرایط محیط مسکونیتان دست به کار شوید و مبلمانی متفاوت از آنچه داشتهاید، درست کنید.
ابتداییترین و سادهترین کارهایی که برای مبلمان و نوسازی آن انجام میشود، سمبادهزنی و رنگ مبلمان اعم از کاناپه، تختخواب، کابینت، بوفه، کتابخانه، میز تلویزیون و از این قبیل است.
ابتدا قسمتهای شیشهای (در کتابخانه) یا پارچهای (در کاناپه) و هر عضو اضافه دیگری را جدا کنید و با یک سمباده چوب تمامی قسمتهای چوبی را سمباده بزنید تا رنگ زیر ریخته شود و ناصافیها از بین برود. در قسمتهایی که آسیب دیده یا شکاف یا سوراخی در آن به وجود آمده کمی بتونه استفاده کنید و روی آن را هم دوباره سمباده بکشید. برای کاری که در منزل انجام میدهید یک رنگ آستری و سپس رنگ نهایی کافیست. گاه کشیدن سمباده بر روی چوب برای زدودن لایه جلا که با سیلر، کیلر یا روغن جلا اجرا شده و آوردن رنگ قبلی روی آن، جلوهای هنری به کار میبخشد که با پولیشهای فراوان کارگاههای مبلسازی تفاوت دارد.
در روشی دیگر به عوض کردن رویه مبلمان نیاز داریم. این کار برای کاناپهها، تختخوابها و صندلیهایی که قسمت پارچهای یا چرمکوب دارند مصداق پیدا میکند. بدین صورت که پارچه مبل یا صندلی را با پارچه جدید و نویی عوض میکنیم. البته عوض کردن پارچه مبل در منزل کار سختی است اما برای صندلیها در صورتی که زیرسازی کفی صندلی به هم نخورده باشد میتوان کفی را از صندلی جدا کرده، مبل را با پارچه موردنظر روکش و دوباره در جای خود ثابت کرد.
از دیگر مواردی که در بازسازی مبلمان به ما کمک میکند و امروزه هم جایی در صنعت مبلمان به خود اختصاص داده است، تغییر افکت یا جلوه چوب مبلمان است. این تغییر جلوه اغلب (و نه همیشه)، با رنگ انجام میشود. میتوانید یک یا دو عدد مبل کلاسیک نامرغوب و ارزانقیمت که شبیه به مدل کلاسیک ساخته شده تهیه کنید، به این روش آن را تغییر دهید و دو عدد مبل کلاسیک آنتیک و باارزش بسازید و در گوشه یا زاویهای از فضا (مثل کنار شومینه) قرار دهید. انواع وایتواشها، ورق طلا (نقره، مس)ها و پتنیههای مختلف از اینگونهاند.
به عنوان مثال در روش ورق طلا: قسمتهای چوبی مبل را طبق روش ۱ آمادهسازی کنید، روی کار را رنگ روغنی اُخرا بزنید و یکی دو روز فرصت خشک شدن کامل به آن بدهید. بعد چسب ورق طلا را که در بازار موجود است روی کار بزنید و حدود پنج دقیقه فرصت دهید تا روی کار کاملا خشک شود. بعد ورق طلا را به دقت بردارید و با قلمموی نرم یا پارچه بسیار نرم روی کار بچسبانید. اگر قسمتی از رنگ اُخرا از زیر و بین ورقهای طلا مشخص شود ایرادی ندارد. روی ورق طلا میتوانید شاپن قهوهای سوخته با دستمال تنظیف بکشید تا جلوه طلایی آنتیک به کار بدهد. برای نهایی کردن کار نیز روی آن لاک الکل بزنید. به این صورت میتوانید مبلی با جلوه آنتیک داشته باشید. این روش برای قاب آینههای بزرگ و کنسول و میزها هم به کار میرود. در صورتی که روی کار کندهکاری باشد میتوان آن را با آبی کپکی و کشیدن دستمال، کمی قدیمیتر جلوه داد.
چهارمین روش، تکنیک «پاپیه ماشه» است. شاید این اسم در کارهایی با حجم کوچک مثل قلمدان یا گلدان به گوشتان آشنا باشد. اما این روش و روشهای مشابه میتواند یک صندلی کهنه و بلااستفاده را به یک شیء دوستداشتنی و خاطرهانگیز تبدیل کند. اصل کار «پاپیه ماشه» چسب کاغذ و خردههای روزنامه است. در این روش باید سطح کار را کاملا با خردههای روزنامه بپوشانید. به طوری که از سطح کار فقط روزنامه به چشم آید. این کار را با سریش انجام دهید که چسب بسیار محکمیست و کار را هم سبک و ترد میکند. کار موردنظر را چند دور با خرده روزنامه بپوشانید تا ضخامتی در آن به وجود آید. بعد از خشک شدن کامل چسبها، روی کار را با یک سمباده نرم صاف کنید. در آخر بتونه بزنید و بعد از خشک شدن سمباده بکشید تا یک سطح صیقلی و شکننده به وجود آید. حال میتوانید روی آن را رنگ کنید یا نقاشی زیبایی بکشید و یک صندلی با نقش و نگار موردعلاقه خودتان داشته باشید.
در روش پنجم میتوان از انواع استنسیلها و شابلونهایی که در بازار موجودند استفاده کرد. به این صورت که روی طلق شفاف نقشی را میکشید و با کاتر دور آن را میبرید. حال یک شابلون دارید که میتوانید در تاج تخت، کنارهها، دستههای مبل یا صندلی یا حتی قاب پنجره یا در منزل آن را به کار گیرید. با یک اسفنج که کمی رنگ اکریلیک روی آن زدهاید روی شابلون بزنید تا نقشی از آن روی کار چاپ شود. حال این نقش میتواند با رنگی بسیار نزدیک به رنگ زمینه باشد که خیلی زننده جلوه نکند یا برعکس میتواند از رنگهای کاملا متضاد استفاده شود.
از دیگر کارهایی که روی مبلمان مثل کمد، میز یا دراور میتوان انجام داد، نقاشی کردن است. یعنی یک منظره یا موضوعی خاص بر روی کار نقاشی شود. در این روش استفاده از سبک نقاشی تاثیر زیادی در جلوه کار دارد. در این روش معمولا نقاشیهایی با سوژههای دلنشین خطوط نرم و نازک مثل نقاشیهای سبک شرقی (چین) استفاده میشود.
اگر نقاش خوبی نیستید، استفاده از تکنیک دکوپاژ میتواند جلوه بصری و در بسیاری موارد سبک آنتیک مطلوبی به کار بدهد. در اتاق کودکان دکوپاژ تصاویر فرشتگان بر روی تختخواب جلوه لطیفی دارد. همچنین بر روی میز یا عسلیها یا حتی مبل یا صندلیهایی که چوب سادهای دارند و خواهان تنوعی در آن هستید میتوانید از تکنیک دکوپاژ استفاده کنید. در تکنیک دکوپاژ، میتوانید تصویر دلخواه خود را روی سطح کار بچسبانید و دور آن را سمباده بکشید تا اختلاف سطح نداشته باشد و برجستگی ایجاد نکند. بعد میتوانید روی کار را برای جلوه متفاوتتر ترک بیاندازید یا جلا بزنید.
یکی دیگر از کارهایی که بیشتر برای مبلمان ویلایی یا فضای باز مورد استفاده قرار میگیرد، بهرهگیری از موادی برای پوشاندن سطح مبلمان است که بیشتر در میز و عسلی کاربرد دارد. شما میتوانید میز کوچک یا عسلی که مورد استفاده نیست را انتخاب کرده و سطح روی آن را با سرامیک متفاوت کنید. استفاده از سرامیک، گوشماهی، خردهسنگ و… سطح میز را کاملا عوض میکند.
تغییر کاربری از دیگر مواردی است که در تعمیرات و نوسازی به کار میآید و از یک شیء، وسیله دیگری با مورد استفاده متفاوتی میسازد. وقتی با دراوری مواجهید که جایی برای استفاده از آن ندارید و کهنگی آن هم مانع استفاده مجدد آن میشود، چه میکنید؟ یکی از راهها این است که دیگر از آن به عنوان دراور استفاده نکنید. کشوها را درآورید و از هر کشو در جهتی استفاده کنید، مثلا فلاورباکس یا باکسی برای دیوار اتاق کودک و… . یا وقتی لوستر منزل بلااستفاده میماند یکی از روشها استفاده از قطعات و تزئینات روی آن است که میتواند در قسمتهای دیگر منزل به زیبایی به کار آید. حتی میتوان از چوبهای به جامانده از مبلمان قدیمی و پایههای آن، چراغ تزئینی برای ورودی طراحی کرده، به زیبایی آن را رنگ کرد و مورد استفاده قرار داد.
مزیت استفاده از این روشها این است که با انتخاب درست رنگ (توجه به رنگ غالب محیط و هارمونی رنگها با یکدیگر)، تزئینات مرتبط و موتیفها و نقشمایههای تکرار شده و استفاده از خلاقیت شادیآور در فضا، هم در هزینه صرفهجویی کردهاید و هم بیواسطه و به دست خود مبلمانتان را جانی دوباره بخشیدهاید.
منبع:http://khanehdar.akairan.com/