ساز و کار حذف دلالان از صنعت چوب در گیلان اجرایی میشود
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان:
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از سیاست این دستگاه برای همکاری با صنایع بزرگ استان جهت خرید چوب از تولیدکنندگان بدون دخالت واسطهها خبر داد و گفت: ساز و کار این طرح در حال تدوین است.
به گزارش گیلانستان محمدرضا عبداللهی اظهار داشت: یکی از سیاستهای راهبردی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در جهت توسعه زراعت چوب، تدوین و عملیاتی کردن سازوکارهایی است که با اجرایی شدن آن و با حذف دلالان چوب به صورت مستقیم توسط صنایع بزرگ استان از خود تولیدکنندگان خریداری میشود.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان زراعت چوب در اراضی مستثنائات استان توسط مردم را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: در حال حاضر با اجرای سیاستهای حمایتی و تشویقی دولت در استان گیلان به صورت تقریبی سطحی حدود ۴۵ تا ۶۵ هزار هکتار به زراعت چوب اختصاص پیدا میکند.
عبداللهی واگذار کردن نهال و یا اعطای تسهیلات بانکی به متقاضیان را از جمله سیاستها و راهکارهای حمایتی دولت از فعالان عرصه زراعت چوب در گیلان اعلام کرد و افزود: مذاکره با صنایع بزرگ استان نظیر کارخانجات بزرگ امدیاف برای خرید بدون واسطه و مستقیم چوب از تولیدکنندگان نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه حذف دلالان در عرصه مبادلات چوب بین مردم و صنایع بزرگ، ارزش اقتصادی خوبی را نصیب زراعت کنندگان چوب میکند تصریح کرد: با ایجاد رغبت و انگیزه بیشتر در بین مردم و افرادی که در حیطه زراعت چوب در گیلان فعالیت میکنند زمینههای لازم برای رونق هرچه بیشتر این حرفه فراهم میشود.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان افزایش قیمت چوب در چندساله اخیر را نیز در ایجاد انگیزه بیشتر در مردم جهت ورود به عرصه زراعت چوب را تأثیرگذار دانست و ابراز داشت: تولید و واگذاری نهال چوب از جمله گونه صنوبر در بین مردم نیز راهکاری مناسب برای تحقق این هدف به شمار میرود.
عبداللهی از همکاری و مشارکت دوجانبه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان و صنایع بزرگ تولیدی استان برای تولید نهال را نیز مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: کارخانههای بزرگ امدیاف استان هماکنون برای تولید نهال صنوبر در سطح وسیعی از نهالستانهای اداره کل منابع طبیعی گیلان همکاری خوبی دارند.
وی توسعه فرهنگ زراعت چوب در استان گیلان و مهمترین فواید و کارکردهای اجرای این سیاست را برشمرد و اظهار داشت: با ترویج زراعت چوب علاوه بر کسب ارزش اقتصادی بالا و درآمدزایی برای مردم، مواد اولیه مورد نیاز برای استفاده در کارخانجات تولیدی و صنعتی بزرگ استان گیلان نیز فراهم میشود.