عامل توسعه خوشه مبل استان قم از تدوین طرح نیازسنجی آموزشی صنعت مبل قم طی شش ماه و از طریق مشاوره با ۴۰ نخبه ملی خبر داد.
عامل توسعه خوشه مبل استان قم با بیان اینکه تفکر نگاه خوشهای به صنایع، از ایتالیا شروع و با استقبال دیگر جوامع روبهرو شد خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ سال است که این شیوه در ایران هم پیاده میشود.
وی ادامه داد: تاکنون برخی خوشههای صنعتی در ایران از موفقیت خوبی برخوردار بودهاند که از آن جمله میتوان به خوشه مبل و کفش قم، زعفران خراسان و قطعات خودرویی تبریز اشاره کرد.
ولی با بیان اینکه موفقیت خوشهها در گرو تعامل سه بخش سازمانهای دولتی، صنایع کوچک و دفاتر توسعه هستند گفت: ایجاد شبکه و کارگروهی به منظور تعامل بیشتر در روش خوشهای اهمیت ویژهای دارد زیرا با هم بودن واحدهای کوچک تولیدی سبب میشود نقاط ضعف برطرف شوند و در عین حفظ استقلال و حس رقابت میان صنایع خرد، تعامل آنها عامل موفقیتشان شود.
عامل توسعه خوشه مبل استان قم تصریح کرد: متدولوژی خوشهها این است که گروهی از خارج صنعت مورد نظر برای کاهش حاشیهها، مطالعات لازم را انجام داده و مشکلات را شناسایی کند؛ در حقیقت نگاه درونزا به منظور تقویت نقاط قوت در دستور کار این نوع فعالیت قرار دارد. وی با بیان اینکه خوشه مبل استان قم از ۱۶ ماه پیش فعالیت خود را آغاز کرده است گفت: ابتدا مشکلات آموزشی رصد شدند و دریافتیم با اینکه نجاران خوبی در قم فعالیت میکنند اما هنوز نیاز به آموزش در آنها احساس میشود به همین دلیل دو دوره چوب خشککنی و مدیریت فروش که با استقبال خوب درودگران هم مواجه شد، برگزار شد.
ولی از تدوین طرح نیازسنجی آموزشی طی شش ماه خبر داد و افزود: این امر سبب شد نقشه راه صنعت چوب و مبل را از طریق مشاوره با ۴۰ نفر نخبه آموزشی طراحی کنیم.
عامل توسعه خوشه مبل استان قم بیان کرد: توانمندی و ظرفیتهای بالایی در صنعت مبل قم وجود دارد که هنوز شناخته نشدهاند به همین دلیل باید به دنبال ارتباط بیشتر با تشکلهای ملی صنعت چوب باشیم؛ همایش حاضر با هدف معرفی صنعت مبل و چوب در قم برگزار شده است.
وی با تاکید بر شناخت مشکلات صنعت چوب قم به منظور یافتن راهکارهای رفع آنها گفت: در حال حاضر محدودیت بازار جزو مشکلات اصلی محسوب میشود که باید برای حل آن چارهای اندیشید.