معرفی بتونه حرارتی مخصوص MDF

معرفی بتونه حرارتی مخصوص MDF

چندی است که شاهد ویدئوهای یوتیوبی و اینستاگرام از نوعی بتونه چوب هستیم که توسط تفنگ‌های حرارتی و فتیله های مخصوص اجرا می‌شود. نکته‌ای که در این روش جلب توجه می‌کند سادگی در پوشش درز و سوراخ و سرعت بسیار بالای آن و همچنین حفظ کیفیت اجرای بتونه است. در واقع این روش هر آن چه از یک بتونه چوب می‌خواهیم را یک جا فراهم کرده است.

به دلیل خاصیت چوب همیشه با درزها و ترک‌های طبیعی و یا شیارها و سوراخ‌هایی در اجرای اتصالات در چوب مواجه هستیم. بتونه کاری یکی از روش های معمول برای پوشش درز، ترک و سوراخ در چوب است.

روش معمول در ایران و بسیاری از کشورها ساخت بتونه‌های مختلف است که با وجود زمان بر بودن اجرای آن معمولاً راضی کننده نیست. ترکیب مل و سریش و خاک اره و پودرهای رنگی از روش‌های معمول ساخت بتونه در بین اساتید ایرانی است. همانطور که می دانید نشست بتونه و ایجاد ترک یکی از اشکالات رایج در این روش بتونه کاری است.

شرکت ها فعال در صنعت چوب از یک راهکار اساسی برای غلبه بر این مشکلات استفاده کردند. بتونه حرارتی! این محصول نخستین بار در سال ۲۰۱۷ توسط شرکت آمریکایی Rangate با نام تجاری ” Knot filler ” در بازار امریکای شمالی و سپس کانادا و اروپا عرضه شد. شرکت Rangate این محصول را با شعار ” هیچ محصولی مزایای Knot filler را ندارد” وارد بازار نمود. اجرای سریع در کمتر از یک دقیقه و طیف‌های گسترده رنگی را می‌توان دو مزیت بزرگ Knot filler نامید.

کاربرد بتونه حرارتی Knot filler چیست؟

این بتونه یک روش سریع برای درزگیری و بتونه کاری روی انواع چوب، روکش، ام دی اف، لمینت و حتی سنگ‌های کورین است. درزگیری اسلب های چوبی و پر کردن زدگی‌های روکش و کله پیچ‌ها در MDF را می‌توان از کاربردهای مفید بتونه حرارتی نامید.

مزایای Knot filler چیست؟

بتونه حرارتی به‌عنوان یک روش نوین مزایای گسترده‌ای نسبت به روش‌های کنونی دارد که در ادامه آن‌ها را بر خواهیم شمرد.

اجرای سریع بتونه حرارتی چوب

شاید بتوان بزرگ‌ترین برتری بتونه کاری چوب و MDF با این روش را اجرای بسیار سریع آن دانست. در این روش پس از انتخاب فتیله با رنگ دلخواه آن را در تفنگ مخصوص آن قرار داده و با فشار ماشه تفنگ و ذوب شدن فتیله، مواد بتونه وارد درز چوب می‌شود.

در ادامه بتونه توسط بلوک‌های آلومینیومی خنک شده و بتونه‌های اضافی سطح کار با مغار مخصوص برداشته می‌شود. تمام موارد اشاره شده در کمتر از سی ثانیه اجرا می‌شود و پس از آن امکان سنباده زنی و رنگ‌کاری یا هرگونه پرداخت دیگری را خواهید داشت.

آسانی و راحتی اجرای بتونه حرارتی چوب

اجرای بتونه در این روش نیاز به هیچ‌گونه ترکیب مواد، روش استفاده یا ابزاری خاص ندارد! تنها میله یا فتیله مورد نظر را در تفنگ حرارتی قرار دهید و روی محل درز یا شیار بریزید.

طیف‌های رنگی گسترده

با توجه به استفاده از طیف گسترده رنگی در چوب‌ها نیاز به بتونه با رنگ‌های مختلف ضروری است. از این رو در Knot filler شاهد ۱۴ طیف رنگی مختلف هستیم. از رنگ‌های سفید و کرم تا رنگ‌های قهوه‌ای و زرد و مشکی. البته در بسته بندی محصولی که خریداری می کنید، چهار رنگ پرکاربردknot, pine, oak و Mahogany وجود دارد. ۱۰ رنگ دیگر برای خریداران قابل سفارش است.

با استفاده از طیف‌های رنگی بتونه حرارتی می‌توانید درز، شیار یا سوراخ‌های روی چوب را توسط بتونه‌های همرنگی محو یا با فتیله‌هایی با رنگ‌های متضاد برجسته نمایید.

سمی نبودن بتونه حرارتی چوب

با توجه به سمی نبودن این بتونه حرارتی و عدم ایجاد هرگونه دود یا بخارهای سمی نیاز به هیچ پوشش محافظتی مانند ماسک یا عینک نخواهید داشت.

پایداری بتونه حرارتی چوب

بتونه حرارتی چوب پس از اجرا نه ترک می‌خورد و مانند بسیاری از ترکیبات بتونه مرسوم نشست نمی‌کند. نشست بتونه پس از خشک شدن از مشکلات رایج اجرای بتونه‌هاست. بتونه حرارتی مقاومت بسیاری بالایی در برابر آب و رطوبت دارد و پس از اجرا رطوبت، آب و حتی حرارت (تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد) روی آن هیچ تأثیری ندارد.

در بتونه حرارتی بلافاصله پس از اجرای آن می‌توانید اقدام به سنباده کاری، پولیش و حتی برش نمایید. در بتونه حرارتی چوب هیچ محدودیتی در سنباده کاری و پوشش رنگ پس از آن ندارید و این بتونه به هیچ عنوان رنگ گریز و یا رنگ خور نیست.

برای اجرای بتونه حرارتی چوب نیاز به چه ابزاری دارم؟

برای بتونه کاری و درزگیری در این روش نیاز به تفنگ حرارتی مخصوص، فتیله های درزگیر، بلوک سرد کننده و مغار مخصوص دارید که همه موارد را پس از خرید در یک پکیج خواهید داشت. در کنار موارد بالا کاتالوگ فارسی محصول و کانال ارتباطی پشتیبانی محصول نیز قرار می‌گیرد.

همان‌طور که اشاره شد استفاده از بتونه حرارتی چوب بسیار ساده است. در ادامه توضیحاتی کوتاه از روش استفاده از بتونه حرارتی چوب را مرور می‌کنیم.

ابتدا تفنگ حرارتی را به برق متصل کنید و سپس فتیله یا میله دلخواه خود را وارد آن کنید. پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه از اتصال دوشاخه دستگاه به پریز برق، نازل تفنگ داغ شد بتونه آماده استفاده است.

درزها، سوراخ‌ها و شیارهای روی چوب را می‌توانید با فشردن ماشه تفنگ و خروج مایع ذوب شده پر کنید. سعی کنید کمی بیشتر از نیاز شیار یا سوراخ از بتونه استفاده کنید.

پس از اجرای به سرعت بتونه بلوک آلومینیومی را روی درز یا شیار قرار دهید و کمی صبر کنید تا بتونه خنک شود. این بلوک گرمای بتونه را خیلی سریع جذب خود می‌کند. بلوک را بین ۱۰ تا ۲۰ ثانیه روی محل اجرای بتونه حرارتی نگه دارید.

پس از برداشتن بتونه می‌توانید بتونه‌های سرد شده اضافی را با مغار مخصوص همراه دستگاه بردارید. بتونه کاری شما تمام شده و سطح چوب شما آماده هرگونه پرداخت بعدی است.

 

چه تعداد سوراخ را می‌توان با یک فتیله پر کرد؟!

فتیله برای بتونه حرارتی در اندازه‌های ۲۹۰ و ۱۵۰ میلی‌متری با قطر ۱۵ میلی‌متر موجود است. با هر فتیله ۲۹۰ میلی‌متری می‌توانید ۱۹ سوراخ با حجم ۱.۲۵ متر مکعبی را پر نمود. طبق آزمایش‌های ما (آیچوب) با هر میله ۱۵۰ میلی‌متری بتونه حرارتی می‌توانید ۲۵۰ تا ۳۰۰ سر پیچ (کله پیچ) در اتصالات ام دی اف را پر نمود که جایگزینی بسیار سریع و زیبا و به شدت پر دوام برای چسب‌های رایجی هست که پس از چند ماه از بین می‌رود.

 

 

منبع نوشته: www.ichoob.ir

مطالب مرتبط

3 نظر

    1. ایران چوب

      سلام، شما میتوانید از فروشگاه لوازم رنگ مبلمان و ابزار فروشی های سطح شهر به راحتی بتونه حرارتی را تهیه کنید.

      پاسخ

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.