رنگ کاری وسایل چوبی یکی از روشهایی است که به کمک آن میتوانید زندگی جدیدی به وسایل چوبی قدیمی از جمله مبلمان چوبی خانه خود ببخشید. رنگ کاری مبل و وسایل چوبی کار سختی نیست اما باید با تکنیک و روش خاصی انجام شود که بتوانید بهترین نتیجه را از آن بگیرید. برای این کار چند ابزار ساده از جمله سنباده نیاز خواهید داشت. در ادامه روشی برای رنگ کاری مبل و وسایل چوبی به شما ارائه خواهیم کرد.
رنگ کاری مبل و وسایل چوبی
-
آماده سازی وسیله چوبی
برای شروع باید وسیلهای که میخواهید رنگ کنید را برای رنگ آمیزی آماده کنید. برای این کار مراحل زیر را طی کنید.
- اگر حیاط یا فضای باز دارید رنگ آمیزی مبل و وسایل چوبی را در فضای باز انجام دهید. اگر فضای باز در اختیار ندارید بهتر است برای انجام این کار در خانه، حتما پنجرهها را باز بگذارید تا هوا به خوبی در فضای بسته اتاق جریان داشته باشد. همچنین لازم است هنگام رنگ آمیزی مبل و وسایل چوبی حتما از ماسک به روی بینی و دهانتان استفاده کنید.
- یک پارچه روی زمین بیندازید و وسیله چوبی خود را روی آن قرار دهید.
- اگر هر چیز اضافهای به وسیله چوبی شما متصل است، مثلا دستگیره به روی دراور و کشوهای لباس، آن را جدا کنید. این کار کمک میکند تمام سطح وسیله چوبی شما یکدست رنگ آمیزی شود.
- اگر وسیله چوبی شما آسیب دیده یا ناهماهنگی روی آن دیده میشود با یک چاقو یا کاردک مخصوص چوب سعی کنید تا سطح چوب را یکدست کنید.
- مهمترین مرحله در رنگ آمیزی، بتونه کاری است. در رنگ کاری مبل و وسایل چوبی نیز این مرحله اهمیت بالایی دارد. بنابراین لازم است پیش از شروع کار حتما این کار را انجام دهید تا رنگ به چوب نفوذ نکرده و موجب پوسته پوسته شدن چوب نشود.
- در مرحله بعد نوبت به سنباده کشیدن سطح چوب میشود. سنباده موجب میشود هرگونه لاک یا محافظی که برای جلا دادن سطح چوب استفاده شده است پاک شود و چوب بهتر پرایمری که در مرحله بعد به بدنه آن میزنید را جذب کند
پس از سنباده کشیدن، با یک دستمال نم دار سطح وسیله چوبی را تمیز کنید که باقیمانده چوب ساییده شده از روی آن پاک شود.
-
آغاز مرحله رنگ کاری مبل چوبی
- پس از اینکه بدنه چوبی مبلمان یا وسیله چوبی مورد نظرتان را کاملا برای رنگ آمیز آماده کردید، نوبت به استفاده از پرایمر میشود. پرایمر را میتوانید با قلم رنگ آمیزی یا اسپرس به بدنه چوبی مبلمان یا وسیله مورد نظرتان بزنید.
- این مرحله باید سه بار تکرار شود. هر بار بگذارید پرایمر به روی بدنه چوبی وسیله مورد نظرتان خشک شود سپس مرحله بعد پرایمر زدن را آغاز کنید.
- پس از خشک شدن پرایمر، دوباره نوبت به سنباده کشیدن میرسد. پس از سنباده کشیدن حتما دوباره روی سطح وسیله چوبی را دستمال بکشید. سنباده کشیدن در این مرحله برای جذب رنگ به بدنه چوب مناسب است.
-
مرحله رنگ کاری مبل چوبی
- در مرحله اول با قلم مو رنگ مورد نظرتان را روی وسیله چوبی بزنید. در این مرحله نباید زیاد رنگ بزنید بلکه یک لایه باریک بعنوان رنگ پایه کافیست. در این مرحله میتوانید از غلطک برای رنگ آمیزی استفاده کنید.
- در حالیکه هنوز رنگ کامل خشک نشده است، با قلم مو یکبار دیگر به روی آن رنگ بزنید. اگر در مرحله قبل از غلطک استفاده کرده باشید احتمالا نقاطی از سطح چوب رنگ نشده باشد که در این مرحله با کمک قلم به راحتی میتوانید این نقاط را رنگ آمیزی کنید.
پس از شش ساعت دوباره به سراغ وسیله چوبی خود بروید و یک بار دیگر با قلم سطح آن را رنگ آمیزی کنید.
- هر بار که رنگ آمیزی تمام شد و رنگ خشک شد، یکبار سطح رنگ شده را به آرامی سنباده بکشید و سپس با پارچه تمیز کنید. این کار موجب میشود رنگ آمیزی سطح یکدست شود.
- پس از اینکه رنگ کاری مبل تمام شد و رنگ به خوبی خشک شد، میتوانید یک لایه محافظ به روی آن بزنید که هم سطح آن را براق و یکدست کند هم از خش افتادن روی سطح چوبی جلوگیری کند.
- بگذارید وسیله رنگ شده چند روز هوا بخورد تا کاملا خشک شده و مواد محافظ به خوبی جذب چوب شوند. حداقل دو الی سه روز برای استفاده نکردن از وسیله رنگ شده کافیست.
سخن پایانی
با رنگ کاری مبل چوبی یا هر وسیله چوبی دیگر در خانه میتوانید وسایل قدیمی را به راحتی به وسایلی جدید و نو تبدیل کنید. با این کار نیاز نیست هزینه بالایی صرف خرید و تعویض مبلمان خانه انجام دهید. فقط کافیست کمی حوصله کنید و مراحل رنگ کاری مبل و وسایل چوبی را با دقت طی کنید تا بتوانید مبلمان با رنگ دلخواه خود را برای خانهتان آماده کنید.